International school Helsingborg


Drugi dan izobraževanja smo imeli voden ogled mednarodne šole v Helsingborgu. Šola sledi kurikulu ostalih mednarodnih šol po IBO programu in omogoča učencem, večinoma iz drugih držav, da lahko sledijo pouku tudi v drugih državah po svetu, če se s starši slučajno veliko selijo. Mednarodna šola namreč izobražuje predvsem otroke staršev, ki za krajši čas živijo in delajo na Švedskem ter nato delovno mesto menjajo oziroma nadaljujejo delo v drugi državi (diplomati, zaposleni v Ikei, IT, ... ). Na šoli poučujejo učitelji iz različnih držav po svetu (slovenskih učiteljev žal ni bilo, sta bili pa dve državljanki Hrvaške), pouk pa poteka v angleškem jeziku. 

Več o sistemu izobraževanja na mednarodni šoli si lahko preberete na: https://www.ibo.org/programmes/. Nam najbližja šola, ki sledi enakemu programu je Osnovna šola Danile Kumar v Ljubljani.

Urejenost likovne učilnice, materiali za ponovno uporabo (plastenke, karton, papir, razni pokrovčki, kovinski predmeti, ...) so razvrščeni po barvah, da jih lahko otroci sami pospravijo.


Dodatne naloge po stenah šole, ki prinesejo plus pri ocenjevanju.

Sistem nagrajevanja, ob dnevih, ko se razred zgledno obnaša, lahko povlečejo eno številko iz nabora od 1 - 100. Ko zapolnijo celotno vrstico si lahko izberejo nagrado, ponavadi imajo v šoli Pijama Party, kjer vsi pridejo v šolo v pižami.

Comments

Popular posts from this blog

Izobraževanje Erasmus+ na Švedskem

Kaj bi bilo smiselno uporabiti?